Начало Други Фолксваген се завръщат в 24-те часа на Нюрбургринг този път с Scirocco...

Фолксваген се завръщат в 24-те часа на Нюрбургринг този път с Scirocco GT24-CNG

42
0

Една година след като постигнаха двойната си победа в двулитровия турбо клас в 24-часовата надпревара на Нюрбургринг, Фолксваген анонсираха плановете си да се завърнат на легендарната писта, този път с два състезателни Scirocco, задвижвани от природен газ.

Под капака на двата пистови автомобила ще бъде поставен двулитров турбомотор, работещ с природен газ, чиято максимална мощност ще е около 300 к.с., а максималната стойност на въртящия момент ще е около 350 Нм. Базирана на традиционния двулитров турбомотор, при газовата версия се забелязват няколко модификации, които имат за цел да подсигурят напълното оползотворяване на високо-октановия природен газ с цел максимално добро представяне. Фолксваген, разбира се, не искат да съобщят точните характеристики на новия агрегат, за да не дават достатъчно ясна представа за него на своите съперници, но това, което се знае е, че новият двигател изхвърля с около 25% по-малко СО2 емисии, в сравнение с конвенционалните двигатели.

Двата Scirocco GT24-CNG ще бъдат пилотирани от няколко доказали себе си пилоти, сред които се открояват имената на Петер Тертинг, Томас Кленке, бившата състезателка в ДТМ Ванина Икс и двукратния победител в 24-те часа на Нюрбургринг – Клаус Нидцвиц.

Фолксваген ще пуснат в състезанието и три бензинови Scirocco GT24, които да помогнат на компанията да надмине и без това изключителния си миналогодишен успех.