Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия няма да взема непременно платен пилот за 2017 г.

Форс Индия няма да взема непременно платен пилот за 2017 г.

72
0

Форс Индия няма да вземе задължително пилот със сериозни спонсорски пари за 2017 г. Това заяви заместник-шефът на тима Боб Фърнли. Тимът беше напуснат от Нико Хюлкенберг преди няколко седмици и подписа договор с Рено. Така се освободи единият кокпит в екипа от Силвърстоун, като другият е зает от Серхио Перес.

Смята се, че фаворит за мястото е Естебан Окон, който е протеже на Мерцедес, а Форс Индия използва задвижващи системи от немския концерн. Кандидати за позицията са още Кевин Магнусен, Джолион Палмър, Фелипе Насър и Маркус Ериксон.

Според Фърнли всички изброени имена са възможни варианти, но според него в крайна сметка решението ще е на големия бос Виждай Маля. „Няма да го дискутираме, преди да сме се върнали от Мексико, каза Фърнли. – Ще седнем с него и ще говорим. Спекулациите няма да имат значение, защото в края на краищата Маля ще вземе решение.”

Боб заяви също така, че финансовото положение на тима е достатъчно силно, за да може изборът на пилот да не е свързан непременно със спонсорство: „Никога няма да отхвърлим талант, който има подкрепа със себе си от спонсори. Но в крайна сметка Нико (Хюлкенберг) не носеше пари в тима. Така че за нас това не променя нещата за следващата година.”