Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия с ново предно крило в Бахрейн

Форс Индия с ново предно крило в Бахрейн

52
0
Естебан Окон,Серхио Перес

Екипът на Форс Индия ще има сериозни подобрения по колата си за предстоящата Гран при на Бахрейн в края на тази седмица. Това обяви оперативният директор на тима Отмар Шафнауер.

За състезанието на пистата Сахир екипът ще внедри ново предно крило, което в комбинация с другите елементи трябва да подобри значително скоростта на болида VJM11, който започна сезона с по-лошо представяне от очакваното.

Серхио Перес завърши 11-и в Австралия и не взе точки, като не стигна до 3-ата част на квалификацията. Още по време на тестовете мексиканецът призна, че тази година Форс Индия не е водещият от екипите в средата на колоната.

Още за Мелбърн колата претърпя много промени, но те явно не се оказаха достатъчни, за да стане тя конкурентна на Хаас, Рено, Макларън, които се оказаха пред Форс Индия като чиста скорост.

„Това е обичайното развитие на колата, каза Шафнауер. – Имаме ново предно крило за Бахрейн, което ще допълни ъпгрейдите от Австралия. Колата сега е тотално различна от тази, която използвахме в тестовете. И още я разучаваме.

Имаме голям потенциал за развитие с новата аеродинамична платформа, като готвим неща, които ще въведем в следващите състезания. Те ще ни помогнат да направим стъпки напред в първата четвъртина на сезона.“

Шафнауер каза още, че целта на Форс Индия продължава да бъде 4-ото място при конструкторите, въпреки тежкото начало на сезона и изоставането спрямо конкурентите. Той осъзнава, че това ще е трудна задача, но не и непостижима.