Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще наказва пилотите си със забрана за участие в състезание

Форс Индия ще наказва пилотите си със забрана за участие в състезание

82
0

Пилотите на Форс Индия Серхио Перес и Естебан Окон са получили предупреждения от тима, че ще бъдат наказани да пропуснат състезание или повече, ако отново се ударят на пистата.

Двамата сториха това два пъти в Белгия, като вторият път доведе до спукана гума за Перес и скупчване на предното крило за Окон. Това попречи на мексиканецът да вземе точки, като Естебан все пак завърши 9-и.

През сезона до сега до инцидент между двамата се стигна още в Канада, Баку и Унгария. Оперативният директор на тима Отмар Шафнауер вече заяви, че двамата няма да бъдат оставяни да се състезават свободно. И ако отново се ударят, то ще бъдат налагани забрани за участие в състезания.

„Да, ако се случи отново двамата да се удараят, ще има такива санкции, каза Шафнауер. – Трябва да започнем да мислим кой пилот ще сложим в колата в такъв случай. Разочарован съм, че Перес и Окон не могат да разрешат ситуацията. Но тимът е на първо място и ще направим каквото трябва за него.“

Шефовете на Форс Индия ще имат среща с пилотите преди Гран при на Италия в края на тази седмица и ще им обяснят новите правила. По думите на Шафнауер всички те са били споменати на брифинга след състезанието. Но преди тези неща окончателно да станат правила, в тима трябва да съберат цялата информация и да я дискутират с пилотите.“