Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия ще пусне най-големия си ъпгрейд за сезона на Силвърстоун

Форс Индия ще пусне най-големия си ъпгрейд за сезона на Силвърстоун

57
0

Форс Индия ще пусне най-големия си ъпгрейд за сезона в предстоящата Гран при на Великобритания на пистата Силвърстоун. Това обяви техническият директор на тима Андрю Грийн.

Индийския тим прави отличен сезон до момента, като заема 4-ото място при конструкторите след 9 състезания, зад Мерцедес, Ферари и Ред Бул, и пред Уилямс и Торо Росо.

Екипът въведе първите си сериозни подобрения за надпреварата за Гран при на Испания. Именно на Каталуня тимът постигна най-добрият си резултат за сезона – 4-о и 5-о място съответно за Перес и Окон. Сега за Силвърстоун се очаква тимът също да постигне силен резултат, като за първи път на пистата този сезон ще се появи и собственикът Виджай Маля.

„Имаме пакет от нови неща за Силвърстоун, включително ново предно крило, каза Грийн. – Има и други елементи, основно по предната част. Това е един от най-големите ни пакети с подобрения, ако не и най-големият за сезона до момента. По-голям е от този за Испания. Още един подобен ще имаме и най-вероятно за състезанието в Сингапур.“

Грийн заяви още, че тимът успява да намери компоненти, чрез които да подобри представянето на колата всяка седмица, но смята, че Форс Индия скоро ще започне да мисли за разпределянето на ресурсите за развитие на колата за 2018 г. А то зависи и от това как се представя отборът тази година и в какъв момент 4-ото място при конструкторите ще бъде на практика подсигурено.