Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Идния ще се състезава в Белгия с ново име, губи всичките...

Форс Идния ще се състезава в Белгия с ново име, губи всичките си точки

98
0
бокс,механици,Форс Индия

Форс Индия ще се състезава в уикенда за Гран при на Белгия с ново име, обяви официално ФИА. То ще бъде Racing Point Force India.

Екипът, който беше закупен от консорциум, воден от Лорънс Строл, обаче ще участва в шампионата като изцяло нов и ще загуби всички точки при конструкторите на досегашния отбор Сахара Форс Индия, започвайки от нулата.

Логото на стария екип беше махнато от моторхоума и камионите на тима на Спа. Досегашният оперативен директор Отмар Шафнауер става шеф на тима след напускането на Боб Фърнли, което стана ясно по-рано днес.

„Новият Рейсинг Пойнт Форс Индия тим е изключително доволен, че ще може да се състезава в Белгия този уикенд, каза Шафнауер. – Това поставя началото на една нова и вълнуваща страница за нас.

Само преди няколко седмици бъдещето за нас с всичките над 400 служители беше несигурно. Сега новият отбор има подкрепата на консорциум от инвеститори, воден от Лорънс Строл. Той вярва в нас като отбор.“

Консорциумът на Строл закупи тима в началото на месеца. Но заради правните проблеми на най-големите акционери в него – Виджай Маля и Субрата Рой, за да се приключи сделката по купуването бе нужно съгласието на 13 индийски банки, към които двамата имат големи задължения.

Това съгласие не е било получено навреме, което означава, че сделката е била приключена като продажба на активи и Строл е придобил цялото оборудване на тима, но не и правото на участие на досегашния отбор с име Сахара Форс Индия. А това означаваше, че за да участва в бъдеще, тимът трябва да се състезава като изцяло нов такъв.