Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия трябва да спре отборните заповеди, смята Перес

Форс Индия трябва да спре отборните заповеди, смята Перес

39
0

Серхио Перес смята, че екипът му Форс Индия трябва да спре с отборните заповеди, след като тимът си осигури 4-ото място в шампионата при конструкторите 2 кръга преди края на сезона.

Мексиканецът и съотборникът му Естебан Окон на няколко пъти се сблъскаха този сезон, като след инцидента в Белгия шефовете решиха да наложат отбори нареждания и да не позволяват на двамата да се борят на пистата.

„Казах ни, че ще ни оставят да се състезаваме с Естебан, след като си осигурим 4-ото място при отборите, заяви Перес. – Мисля, че е важно за него и за мен да покажем, че може да ни се има доверие, и че можем да се състезаваме един с друг.“

В тази връзка оперативният шеф на Форс Индия Отмар Шафнауер заяви, че решението ще бъде взето преди Гран при на Бразилия, която престои след седмица, и че осигуреното 4-о място на тима не означава автоматично, че двамата ще бъдат свободни да се състезават.

„Трябва да решим вътре в тима, каза Шафнауер. – Знам, че за феновете е по-добре те да са свободни да се състезават. Но в същото време частите по болида не са евтини. Трябва да се съобразим с всички неща.“