Начало ТОП Ford инвестира €42 млн. в завода си във Валенсия за производството на...

Ford инвестира €42 млн. в завода си във Валенсия за производството на електрифицирани модели

196
0
Ford S-MAX, Ford Galaxy
Ford S-MAX и Galaxy ще са сред произвежданите в завода във Валенсия модели; снимка: Ford

Ford ще инвестира 42 млн. евро в завода си във Валенсия, Испания за производството на хибридни модели. Две нови поточни линии ще позволят монтирането на литиево-йонни батерии за задвижването на новите Kuga Plug-in Hybrid, Kuga Hybrid, S-MAX Hybrid и Galaxy Hybrid.

Производството ще започне през септември тази година, а инвестицията за него възлиза на 24 милиона евро. Още 8 млн. ще бъдат вложени в допълнително оборудване и подобрения в завода. 10 млн. пък са отделени конкретно за линиите, на които ще се сглобява SUV-ът Kuga Hybrid. Ford представя 14 електрифицирани модела до края на 2020 г.

„Електрическото задвижване бързо навлиза в автомобилния бизнес. Ние увеличаваме инвестициите си във Валенсия, за да предложим още повече електрифицирани модели и опции за задвижване на клиентите си”, заяви президентът на Ford of Europe Стюарт Раули.

Ford инвестира 3 милиарда евро в завода си във Валенсия от 2011 г. насам

Понастоящем там се произвежда Mondeo Hybrid.

S-MAX Hybrid и Galaxy Hybrid са с изцяло новата архитектура за задвижване на компанията, въведена с Kuga Hybrid. S-MAX Hybrid ще се предлага в конфигурации с 5 и 7 места. Galaxy Hybrid ще е 7-местен с възможности за трансформации. Моделите ще са и с редица нови технологии. Регенерираща спирачна система например ще улавя 90% от енергията, която по принципно се губи при спиране. Тя ще се използва за зареждане на батерията. SmartGauge интерфейсът следи разхода на гориво и електрическа енергия. Системи като сервото, климатикът, охлаждането използват електричество, което значително намалява натоварването за двигателя.