Начало Автомобили Ford Motor Company с печалба от 100 млн долара за първото тримесечие

Ford Motor Company с печалба от 100 млн долара за първото тримесечие

56
0

Ford-Европа реализира печалба от 739 млн долара и приходи от общо 10,2 милиарда

Ford Motor Company обяви чиста печалба от 100 млн долара за първото тримесечие на 2008 г. Общият приход на компанията достига стойност от 39,4 млрд долара. Само за сравнение за същия период от изминалата 2007 г. автомобилният производител е имал загуби от 282 млн долара.

За добрите финансови резултати основно допринасят силното представяне на Ford-Европа и Ford-Южна Америка. Европейското подразделение на компанията реализира приходи от общо 10,2 милиарда и печалба от 739 млн долара, което е с 520 млн долара повече от изминалата година. Причини за ръста са силните позиции на компанията на европейския пазар, както и водената от нея успешна ценова политика. Добри резултати отбелязва и Ford-Южна Америка с печалба от 257 млн долара, или с 144 млн долара повече от миналата година.

След предприетите през 2006 г. действия по преструктурирането си Ford -Северна Америка също има с какво да се похвали. Северноамериканското подразделение има приходи на стойност 17,1 млрд долара. За първото тримесечие то търпи загуба на стойност от 45 млн долара, което в сравнение със същия период от изминалата година е с цели 568 млн долара по-малко.

„През последните години стартирахме мащабни промени, за да заздравим бизнеса си. Тези окуражаващи резултати са доказателство, че сме избрали правилната посока”, коментира Алън Мълали, Президент и CEO на Ford. „Продължаваме напред, като целта ни е да постигнем още по-добри резултати и през 2009”, допълва още той.