Начало Автомобили FORD S-MAX – ДОКАЗАНО НАЙ-БЕЗОПАСЕН В КЛАСА СИ

FORD S-MAX – ДОКАЗАНО НАЙ-БЕЗОПАСЕН В КЛАСА СИ

118
0

• Euro NCAP оцени безопасността на Ford S-MAX с най-високия резултат в неговия клас – 36 точки и 5 звезди.
• За сигурността на децата пасажери S-MAX получи 4 звезди.
• Безопасността на автомобила е допълнена с иновативна система за защита на коленете на шофьора.
• Високонадеждни са предните и страничните предпазващи елементи.

С 5-те си звезди на тестовете на Euro NCAP новият Ford S-MAX е водач в класа си по отношение на безопасността. След последния модел на Focus той става вторият автомобил в портфолиото на Ford с този внушителен резултат. При изпитването на S-MAX по отношение на защита на пешеходците той получава конкурентните 2 звезди и 13 точки.

„Повишаването на активната и пасивната безопасност на превозните ни средства е наша постоянна грижа”, казва Гисбърт Геб, мениджър по безопасността към Ford-Европа. „С новия S-MAX усъвършенствахме още повече интелигентната ни система за защита, като въведохме въздушна възглавница за коленете на шофьора и ултра здраво шаси. 5-те звезди на тестовете на Euro NCAP са явно доказателство за безкомпромисния ни подход по отношение на сигурността на пътниците.”

Интелигентната система за защита (IPS) на Ford комбинира оптимизирана на удар структура на каросерията, помощни за шофьора системи и съвременно оборудване, ограничаващо нараняванията на пътниците.

Пасивната безопасност на Ford S-MAX е изградена на усъвършенствани предни и странични въздушни възглавници, възглавница за коленете на шофьора, въздушни завеси за първия и втория ред места, ISOFIX точки за закрепяне на детски седалки, съвременна система за обезопасяване на врата на пътниците, триточкови предпазни колани с оптимизирани обтегачи, седалки, подсигурени срещу ефекта на гмуркане, потъваща при челен удар кормилна колона и др.

За активната безопасност на Ford S-MAX се грижат редица съвременни технологии – антиблокираща система на спирачките (ABS) с електронно разпределение на спирачното усилие (EBD), електронна програма за стабилност, както и нови системи в помощ на шофьора – адаптивен круиз контрол (ACC) с алармиране за опасност (FA), подготовка на спирачната система (CMbB) и активна система за окачване с непрекъснато регулиране на амортисьорите.

Резултати от Euro NCAP тестовете на Ford S-MAX (ляв волан):

Защита на възрастни пътници
5 звезди
Челен удар
16 точки
Страничен удар
16 точки
Удар със стълб
2 точки
Напомняне за предпазен колан
2 точки
Общо
36 точки (максимални за класа)
Защита на деца пасажери
4 звезди
Защита на пешеходци
2 звезди