Начало Автомобили Ford спечели три награди на Euro NCAP

Ford спечели три награди на Euro NCAP

49
0

Ford Motor Company спечели три от седем възможни награди на Euro NCAP за най-високата в класа в безопасност – повече от всеки друг производител. Отличията са за новите Kuga (в SUV сектора), Transit Custom (в категорията на бизнес и семейните ванове) и B-MAX (в категорията на компактните и мултифункционални автомобили).

Безопасността е ключова ценност за Ford –заяви директорът по автомобилната безопасност във Ford Стюарт Саутгейт. – Оценката на Euro NCAP за нашите автомобили и определянето им като лидери в съответните сегменти е страхотно признание за ценностите и таланта на нашите дизайнери и инженери.

Euro NCAP е най-голямата независима организация в Европа за автомобилна безопасност. Наградите отразяват представянето на автомобилите на краш тестове и наличието на модерни технологии за безопасност. През 2012 г. новите B-MAX, Fiesta, Kuga и Transit Custom завоюваха максималните 5 звезди на новите тестове на Euro NCAP. Ranger и Focus запазиха 5-те звезди от 2011, дори при по-строгите изисквания през 2012 г.

Миналата година Ford се превърна в първия автомобилен производител с общо 7 различни специални награди от организацията за широката гама иновативни технологии, вложени в автомобилите на марката. Призове бяха присъдени за системата MyKey в новата Fiesta, за SYNC със системата за спешни случаи в новите B-MAX, Fiesta, C-MAX, Focus и Kuga и за системата за спазване на лентата в новия Transit Custom. Преди това бяха получени отличия за системата за активно спиране в града във Focus и B-MAX, за системата за предупреждение на водача, системата за предстояща опасност и системата за спазване на лентата във Focus.

Euro NCAP оценява усилията на тези производители, които вече предлагат високо ниво на защита на пътниците в техните автомобили, но днес безопасността е повече от това. Чрез нашите по-строги тестове и оценката на важни системи за безопасност, нашата цел е да информираме и позволим на всички пътуващи да се възползват от безопасните автомобили с модерни системи по най-достъпния начин и да допринасят за намаляване на пътните инциденти – заяви генералният секретар на Euro NCAP Мичиел ван Ратинген.