Начало Formula E News Формула Е дарява генератор на ток на организаторите в Париж

Формула Е дарява генератор на ток на организаторите в Париж

75
0

Формула Е ще дари специален глицеринов генератор на електрическа енергия с нулеви нива на вредни емисии на организаторите на еПри на Париж, където идния уикенд ще се проведе поредният кръг от шампионата на електрическите болиди. Целта е да се стимулира производството на електрически коли и изграждането на инфраструктура за тяхното зареждане.

Париж за втори път в историята ще приеме кръг от Формула Е, като това отново ще се случи на трасе, изградено около архитектурния комплекс Les Invalides.

С тази придобивка кметът на френската столица Ан Идалго се надява да увеличи обществената осведоменост относно устойчивите методи за транспорт и алтернативните енергийни решения за него.

Дарението е във връзка и с инициативата на изпълнителния директор и създател на Формула Е Алехандро Агаг, който иска обикновените потребители да разберат, че има смисъл да преминат към електрически превозни средства, които са по-ефективни и достъпни.

Първоначалната концепция беше на президента на ФИА Жан Тод, който искаше чрез нея да се демонстрира потенциала на новите технологии, които са средство в борба срещу замърсяването и глобалната промяна на климата.