Начало Formula E News Формула Е отмени състезанието в Хайдерабад

Формула Е отмени състезанието в Хайдерабад

180
0
Формула Е в Хайдерабад
снимка, Формула Е

Формула Е отмени състезанието в Хайдерабад. Това потвърдиха организаторите на световния електрически шампионат. Според информацията, от Формула Е не са постигнали договорка с местното правителство. Следователно стартът в индийския град бе изваден от календара за сезон 2023-24.

Надпреварата в Хайдерабад бе включена в календара на Формула Е за тази година. Въпреки това се появиха съмнения относно провеждането на събитието заради смяната на местното правителство

Преди няколко дни от Формула Е признаха, че „търсят спешни разяснения“ след получаването на писмо, изпратено от новото правителство на Телангана. Това в крайна сметка оказа сериозно влияние на провеждането на провеждането на състезанието в Хайдерабад“.

Преди няколко дни шампионатът официално потвърди, че състезанието няма да се състои. Той се позова на „решение на Департамента за общинска администрация и градско развитие (MAUD), контролиран от правителството на Телангана“. В крайна сметка не е било изпълнено споразумението за провеждането на събитието.

Формула Е също така добави, че „не остава друг избор, освен официално да уведоми MAUD, че е в нарушение на договора“. Така в крайна сметка еПри на Хайдерабад е отменена и няма да се проведе на 10 февруари.

„Изключително сме разочаровани заради огромната база от фенове на моторните спортове в Индия. Знаем, че домакинството на официално състезание от световния шампионат по моторни спортове е важно и престижно събитие за Хайдерабад и цялата страна“, сподели Алберто Лонго.

„Президентът на Федерацията на клубовете за моторни спортове на Индия (FMSCI) Акбар Ебрахим и неговият екип оказаха невероятна подкрепа за връщането на Формула Е в Хайдерабад. Те споделят нашето разочарование от решението на правителството на Телангана. Това означава, че планираното събитие няма да се случи.“

Състезанието трябваше да се проведе на улично трасе, разположено до езерото Хусеин Сагар в центъра на Хайдерабад. Миналата година вече се проведе първото издание на състезанието, спечелено от Жан-Ерик Верн

Приема се, че новото правителство на щата Телангана, което беше избрано миналата година, официално се е противопоставило на провеждането на състезанието.

„Дълбоко разочароващо е, че не можем да надградим успеха на първото състезание през миналата година. То донесе на региона положителен икономически ефект от почти $84 млн.“, каза Джеф Додс.

„Разочаровани сме и заради нашите основни индийски партньори, особено Махиндра и Tata Communications. Състезанието в Хайдерабад беше доста важно. Така се показваха ползите от внедряването на електрически превозни средства на пазар, където замърсяването от двигателите на автомобилите има огромно въздействие върху общественото здраве и околната среда“, добави CEO-то на Формула Е.

Разбира се, че няма да има заместник на отмененото състезание в Хайдерабад. Следователно календарът за сезон 2023-24 ще се състои от 16 старта. В края на тази седмица е първият кръг за тазгодишната кампания. Той отново ще се проведе на пистата „Аутодромо Ерманос Родригес“ в Мексико Сити.