Начало Formula E News Формула Е разкри оформлението на пистата в Кейптаун

Формула Е разкри оформлението на пистата в Кейптаун

393
0
Формула Е 2022
снимка, Формула Е

Формула Е разкри оформлението на новата писта в Кейптаун. Надпреварата ще се присъедини към календара на електрическия шампионат през следващата година.

Базирана в района на Грийн Пойнт в Кейптаун, пистата използва стадиона на южноафриканския град като централна точка и включва предимно крайбрежната зона с изглед към Атлантическия океан.

Трасето започва с къса права между стадионаГрийн Пойнти клуба по крикет, след което има тесен ляв завой към магистралата. После автомобилите се отбиват на следващото кръгово кръстовище, което ще бъде използвано като шикан.

След булевард Granger Bay болидите се отклоняват към Beach Road и следват брега, преди да завият към Fritz Sonnenberg Road и отново да се върнат към централния стадион.

Кейптаун ще бъде вторият африкански град, който ще бъде домакин на състезание от Формула Е. В продължение на няколко сезона пилотите от шампионата се състезаваха по улиците на Маракеш. Модернизацията на пътищата ще започне през април тази година и трябва да приключи през декември.

Екосистемата ни от отбори, пилоти и спонсори реагира много положително на посещението в Кейптаун. Радваме се, че градът се присъединява към календара ни за сезон 9, заяви главният директор на шампионата Алберто Лонго. 

Когато за първи път се срещнах с Иън Банър [промоутъра на състезанието] през 2019-та, той каза, че Кейптаун има потенциала да бъде един от най-добрите градове в нашия глобален календар. Това е първото ми посещение в Южна Африка. След като видях красотата на крайбрежния град съм убеден, че той е прав“, каза Лонго.

„През последните няколко години обществеността настояваше за състезание с открити колела на улично трасе. Сега ние отговаряме на тези призиви“, заяви Банър. 

На фона на планината Тейбъл и остров Робен, не се съмнявам, че Формула Е ще получи значителна подкрепа в Кейптаун и изобщо в цяла Южна Африка.“

Вярваме, че домакинството на Формула Е в Кейптаун ще покаже Африка като участник в прехода към по-зелено бъдеще. Освен това ще позиционира града като пионерски център за възобновяема енергия в Южна Африка. “

Покрай кръга от Формула Е, в града ще се проведе и така нареченият E-Fest. Това е фестивал за устойчивост и възобновяеми източници на енергия. Неговата цел е да популяризира по-зелена икономика и ще представи бъдещи решения за електронна мобилност.