Начало Formula E News Формула Е: Верн пръв в Монако

Формула Е: Верн пръв в Монако

294
0
Жан-Ерик Верн
Жан-Ерик Верн; снимка:DS TECHEETAH

Жан-Ерик Верн спечели надпреварата от Формула Е в Монако. Пилотът на DS TECHEETAH води от старта до финала на състезанието. Втори се класира Оливър Роуланд (Нисан е.ДАМС). Трети бе Фелипе Маса с Вентури, за когото това е първи подиум във Формула Е.

Квалификацията всъщност бе спечелена от Роуланд. Той обаче отиде четвърти на стартовата решетка заради наказание от предходния кръг в Париж. Така Верн се нареди на полпозишън.

След старта французинът поведе пред Паскал Верлайн и Роуланд. Верлайн обаче излезе настрани в първи завой и изтърва Оливър и Маса пред себе си.

По време на надпреварата Алекс Симс се удари в Лукас ди Граси, който спря на плувния басейн. Напред Верн увеличи разликата, докато Симс се оказа замесен в още един инцидент – с Робин Фрийнс.

„Защитих се при спирането в първи завой и според мен Робин видя пролука, която просто не съществуваше”, бе обяснението на пилота на Андрети.

Междувременно Роуланд увеличи натиска спрямо Верн. Състезателят на DS TECHEETAH обаче не допусна да бъде изпреварен. Той стана първият пилот, спечелил втора победа през сезон 2018/2019 във Формула Е.