Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия – различният малък отбор

Форс Индия – различният малък отбор

45
0

Екипът на Форс Индия, независимо че е най-малкият във Формула 1 след оттеглянето на Супер Агури от шампионата, има ясно отличим характер. Това се дължи най-вече на индийския милиардер и собственик на отбора Виджай Маля. Той явно е решен да остави следа – като собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц например.
Всички вече знаят, че бюджетът на тима се качи значително с пристигането на Маля, но някои неща са видими и с просто око. По време на миналия кръг от шампионата в Испания мнозина отбелязаха, че от Форс Индия неофициално са хвърлили ръкавицата на съседите си в падока и на признатите за царе на гостоприемството и разточителството в името на гостите Ред Бул и Торо Росо. На първия европейски старт за сезона тимът на Маля пристигна с чисто нов моторхоум, който гордо претендираше за пространство до сивия Бранд Сентър на Макларън. “Домът” на индийския тим на пистата не е толкова просторен като на далеч по-именитите им съседи, но пък за сметка на това е с пъти по-гостоприемен. Досега хората на Матешиц бяха безспорните номер 1 по отношение и на партитата, но Маля вече отправи предизвикателство и в тази посока.
Милиардерът притежава уникална яхта, която се казва “Индийска императрица”. Миналия сезон на нея се състоя един от най-бляскавите купони в рамките на най-лъскавата надпревара – Гран при на Монако. Тази година обаче забавленията стартираха още по-рано и снощи Маля бе домакин на още по-ексклузивно парти, отново на яхтата си. В пристанището на Босфора дойдоха кажи-речи всички шефове на отбори (Рон Денис в явно добро настроение, Кристиан Хорнер със съпругата си, Марио Тайсен, Флавио Бриаторе бе придружен от Бърни Еклестън и т.н.), куп пилоти и всевъзможни гости. Колкото и да е невероятно, всички бяха лично поздравени от любезния домакин – около 200 души.
Сред тях се открояваше (както всъщност навсякъде) телевизионният журналист от RTL Кай Ебел. Германецът неясно как откри, че третият пилот на Рено Сакон Ямамото има на якето си бродерия, подобна на мъдрещата се върху собствения му гръб. Двамата позираха дълго пред фотографите, докато необичайните украси бяха заснети от всички възможни ъгли.