Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия сравнително доволни от представянето си

Форс Индия сравнително доволни от представянето си

49
0

9-и пресече финала на Гран при на Бахрейн Витантонио Лиуци (Форс Индия), спечелвайки по този начин две точки и демонстрирайки чудесно темпо с VJM03.

– Наистина съм много доволен. Постигнахме целта си и взехме точки, а това е страхотен резултат и за мен, и за отбора. Надпреварата бе трудна с толкова бензин, който в комбинация с жегата изискваше крайно внимателно боравене с гумите – разясни италианецът. – Но смятам, че можем да сме доволни от това как се справихме. Магическо чувство е да сме в зоната на точките.

Много големите надежди на Адриан Сутил да се възползва от по-твърдите си гуми в началото на състезанието загинаха малко след старта. Заслепен от облака дим от Ред Бул-а на Марк Уебър, германецът закачи Роберт Кубица (Рено), завъртайки и поляка, и себе си. Това го прати в дъното на колоната, откъдето се бори сърцато и навакса позиции, но не успя да стигне до топ 10.

– Поне завършихме – примирено коментира Сутил. – След инцидента в началото това бе възможният максимум. Научихме много за гумите и поведението на автомобила в края на състезание. Не съм много сигурен какво се случи след старта, само усетих, че удрям някого и се въртя. Срамота е, но ще продължим да натискаме за следващия старт – оптимистично заключи германецът.