Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия тестват масови промени по болида си

Форс Индия тестват масови промени по болида си

35
0

Форс Индия ще изпитват радикални нововъведения по техния болид по време на тестовете в Силвърстоун тази седмица. Това е част от стратегията на екипа да се доближи до конкурентите си напред.

Освен видим нов капак над двигателя, който следва идеята с „перката на акула” от болида на Ред Бул, се очаква да има и нов инерционен преден амортисьор.

Техническият директор на Форс Индия Майк Гаскойн потвърди пред специализираното електронно издание autosport.com: „Да, пред нас наистина предстои много важен тест.”

„Подготвяме големи промени по аеродинамиката – нови кутии за радиаторите, дифузьор, предно крило и капак на двигателя. Освен това ще пробваме нашия нов инерционен преден амортисьор. Имаме и други модификации, така че се надяваме да направим голяма крачка напред.”

„Очевидно трябва да го направим. Формула 1 е изключително конкурентен спорт в момента и трябва да си на секунда от времето за пол, за да влезеш във втората част на квалификацията.”

„Това е хубаво за Формула 1, но ние сме най-малкият и най-младият екип. Това прави работата ни доста трудна. Но така или иначе сме започнали и трябва да продължим.”

Гаскойн вярва, че подобренията по болида ще бъдат първата крачка от видим прогрес за Форс Индия. Екипът изпитва и безстепенна трансмисия, която трябва да дебютира за първи път в Унгария.

Очаква се всичко това да помогне да се свалят времената в обиколка поне с половин секунда, казва Майк Гаскойн.