Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия доволни от поредния си силен уикенд

Форс Индия доволни от поредния си силен уикенд

19
0
Адриан Сутил

Отборът на Форс Индия си тръгва от Абу Даби доволен от завършването в точките и на двата автомобила, което стана и седмица по-рано в домашното им състезание в Индия.

Пол ди Реста и Адриан Сутил стартираха съответно от 12-та и 18-та позиция на пистата Яс Марина. Стратегията и на двамата пилоти бе с едно спиране в бокса. Ди Реста тръгна със софт и в 20 обиколка влезе при механиците си, за да сложат смесите медиум, с които завърши състезанието на 6-то място. Сутил пък стартира с медиум, с които изкара 28 обиколки и кара само с 1 тур по-малко със софт, с които завърши надпреварата. Той се движеше на девето място, но в последната обиколка Серхио Перес, който бе с по-нови гуми, го изпревари. Така Форс Индия добави 9 точки към актива си и продължава да заема шесто място в генералното класирането при конструкторите, като изостава с 18 точки от отбора на Макларън.

Чудесно усещане е да завърша шести и че стратегията с 1 спиране в бокса проработи – коментира Ди Реста. – В събота казах, че решихме да настроим колата за състезанието и това се отплати. Имаше моменти, в които трябваше да сме много бързи и такива, в които да регулираме темпото и да се грижим за гумите. В края на надпреварата се борех с Фернандо (Алонсо) и Люис (Хамилтън), но бе невъзможно да задържа Фернандо, защото той бе с доста по-нови меки гуми. Люис беше с медиум и просто се концентрирах върху чистото излизане от фибата и шикана, водещи към дългите прави, и успях да остана пред него. Осемте точки са всичко, от което се нуждаем, и всеки в отбора заслужава поздравления за усилията, положени през последната седмица. Това бяха два силни уикенда един след друг и се отправяме към Остин, решени да запазим формата си.

Сутил от своя страна също каза, че стратегията му е проработила и обясни, че му е било много трудно да се защитава от Перес в последните обиколки, защото не е успял да излиза чисто от бавните завои заради износените си гуми.

Заместник-шефът на Форс Индия Робърт Фърнли коментира, че резултатите от последните състезания са отражение на усилената работа на отбора и добави:

Със събраните 9 точки шесто място в шампионата изглежда много по-реалистично и само 18 точки ни делят от петата позиция. Въпреки ограничения брой обиколки в петъчните тренировки се чувствахме уверени да изпълним стратегия с едно спиране в бокса, както в Индия миналата седмица. Пол и Адриан направиха безгрешни състезания, пазеха гумите си, когато трябваше, и показаха много силно темпо през останалото време. Сега сме оптимистично настроени за (състезанието в) Остин и се надяваме да подобрм представянето си от последните две надпревари.