Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия опитват да направят поведението на болидите си по-постоянно

Форс Индия опитват да направят поведението на болидите си по-постоянно

83
0
Пол ди Реста

Уикендът на стотната Гран при на Форс Индия започна повече от добре за отбора – с първо време на Пол ди Реста в първата свободна тренировка. Времето изигра роля за този резултат, но това не помрачи радостта на тима.

Следобед, когато почти цялата сесия бе на сухо трасе, Адриан Сутил бе осми, а шотландецът – 13-ти в подреждането. В крайна сметка изводът бе, че като цяло поведението на колите е добре, но тимът ще опита да го направи по-постоянно.

Бяхме доста предпазливи на мокрия асфалт сутринта и сложихме сухи гуми едва за последните няколко минути на сесията – обясни Ди Реста. – Преди това направих добро бягане с интермедии и вероятно това бе моментът, когато се чувствах най-удобно с тези гуми през целия сезон досега. Като цяло не изглеждахме твърде зле на мократа писта. Следобед трябваше да свършим програмата си със сухите гуми и да се опитаме да направим правилния баланс за колата. За съжаление работата ни бе съкратена заради електрическа повреда, така че нямах шанс да направя дълга серия, каквато имах планирана за финалната част на тренировката.

Сутил също отбеляза, че на пистата Жил Вилньов се смениха доста различни условия, но колата му бе бърза и в двете сесии.

Дъждът сутринта ни даде шанс да подобрим представянето си с интермедии и болидът вървеше чудесно – продължи немският пилот. – Следобед на сухо основният проблем бе загряването на предните гуми, особено медиум. Със суперсофт сцеплението бе значително по-добро. Дългите ни серии бяха доста конкурентоспособни. Сега само трябва да се потрудим върху това да направим автомобила си по-постоянен като поведение.