Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия празнува 100 Гран при в Канада, готви се за още...

Форс Индия празнува 100 Гран при в Канада, готви се за още един силен старт

30
0
Адриан Сутил

Емоциите от Гран при на Монако все още са в съзнанието на хората от екипа на Форс Индия. Целият отбор се справи чудесно по улиците на княжеството и е пети в класирането при конструкторите след изтичане на около една трета от първенството. Това е особено сериозен повод за гордост сред хората на Виджай Маля, особено като се има предвид, че успешно задържат позицията пред един от най-големите отбори в спорта – Макларън.

Надпреварата в Монако показа класата на двамата ни пилоти [Адриан Сутил и Пол ди Реста], а вероятно помогна и да затворим устатата на някои критици на отбора – коментира самият Маля. – Изпреварванията на Адриан спрямо двама световни шампиони ще останат дълго в спомените ни, както и решимостта, извела Пол от 17-то до девето място. Според мен вече имаме шанс да вземем първи подиум от 2009 г. насам и е време да направим тази толкова важна стъпка. Монреал би бил страхотно място да го постигнем. Гордея се с всички в тима – имаме 44 точки въпреки някои не толкова добри моменти. С малко повече късмет щяхме да сме с още по-голям аванс пред Макларън. Фокусът ни обаче е върху бъдещето. Знаем, че съперниците ни ще са още по-конкурентоспособни в следващите няколко кръга, но ние показахме, че сме в състояние да се борим с големите отбори и възнамеряваме да продължим така.

Седмият кръг от тазгодишното първенство ще е стотната Гран при за Форс Индия. Това е само още един повод усилията на всички в екипа да са насочени към максимално добър резултат.

Според мен е знак за конкурентоспособността ни, че бяхме малко разочаровани от деветата позиция в Монако – обясни Ди Реста. – Досега бяхме на ниво на всички писти и очакваме да сме на добро ниво и в Канада. По принцип пистата там ни пасва добре, така че отиваме уверени, че можем отново да се борим в челото. 100 старта е значително постижение и е страхотно да се види колко е израснал отборът за това време.

Сутил бе наистина щастлив да финишира пети в Монте Карло след наистина блестящо каране. Това е и най-добрият му резултат там, но след четири трудни надпревари през 2013-та бе чудесно, че най-накрая късметът му се обърна.

Изтървахме няколко възможности, но дадох всичко от себе си, за да остана положително настроен, тъй като виждам потенциала на болида. Не беше от най-лесните ми уикенди и като се вземат предвид всички неща, е особено удовлетворяващо да съм пети – коментира Адриан. – Канадската Гран при е едно от любимите ми състезания в календара. Пистата е интересна и необикновена, надпреварата може да се получи дълга и с различна стратегически опции. Харесвам пистата, но поради някаква причина никога досега не съм имал добри резултати на нея. Надявам се да променя това тази година.