Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Форс Индия все още трети при отборите след Гран при на Китай

Форс Индия все още трети при отборите след Гран при на Китай

50
0
Нико Хюлкенберг

Тимът на Форс Индия не очакваше пистата в Шанхай да е сред силните за тях трасета, но си тръгна с 10 точки актив от четвъртия кръг на тазгодишния шампионат на Формула 1.

Нико Хюлкенберг се класира шести, а Серхио Перес – девети в състезанието. С това общият актив на тима достигна 54 точки и отборът все още е трети в класирането при конструкторите пред Ферари, Макларън и Уилямс.

Шестото място и финиширането и на двете коли е много положителен резултат за екипа – заяви Хюлкенберг. – Надпреварата всъщност бе доста гладка, след като излязохме пред [Фелипе] Маса. Трябваше да внимавам за гумите и темпото, да избягвам грешки. Ставаше малко по-сложно, когато [Валтери] Ботас се доближи. Ние обаче победихме останалите болиди с клиентски задвижващи системи на Мерцедес (Макларън и Уилямс – б.р.), а точно те са основните ни съперници в момента. В същото време видяхме някои екипи да подобряват представянето си, така че трябва да продължим да натискаме.

Перес бе доволен от собственото си представяне. Той бе на 16-та позиция на грида, стартира добре и след това се фокусира да накара стратегията си с два бокса да проработи.

Мисля, че всички имаха проблеми с грейнинга. Моите гуми също се повредиха в известна степен, но все пак работеха. Изпреварванията не бяха лесни – дори спрямо колите с различна стратегия, така че според мен деветото място бе възможния максимум. То означава също така, че съм спечелил точки в 3 от 4 състезания. Надявах се на повече след представянето в Бахрейн. Освен това е очевидно, че други отбори наваксват със скоростта и трябва да продължим да работим упорито, за да сме готови за Барселона – обясни мексиканският пилот.