Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА одобрява споразумението за намаляване на разходите

ФОТА одобрява споразумението за намаляване на разходите

43
0

Президентът на Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА), Лука ди Монтедземоло, остана приятно изненадан от свършената работа по време на срещата с ФИА. Той подчерта, че съдействието от всички представители е надминало очакванията му.

Отборите от Формула 1 и президентът на ФИА, Макс Мозли, се споразумяха върху серия различни мерки, насочени към драстичното редуциране на разходите в спорта в най-близко време.

Въпреки че не са били разкрити никакви детайли, всички участници изразиха задоволството си от резултатите на срещата. Ди Монтедземоло каза, че никога не е виждал подобна съвместна работа.

„Наистина съм доволен от условията на страхотното сътрудничество по време на срещата” – каза президентът на Ферари. „Сега е наистина труден момент за нашия спорт. Но вчера (сряда) ние видяхме страхотната отговорност на участниците.”

„Световната икономическа криза и страхотният скок на разходите във Формула 1 през последните години накара ФИА и нейния президент да работят усилено за намаляването на разходите до 2010 година, така че спортът да се върне в едни по-приемливи икономически измерения. Така всички отбори ще могат да участват.”

„Фактът, че всички участници се бяха събрали, плюс страстта им към спорта накара членовете на ФОТА даже да задминат крайните изисквания на президента Мозли, приемайки доста смели предложения и същевременно гласувайки единодушно „за” намаляването на разходите през 2009 година. Това определено ще е най-трудната година за световната икономика и конкретно за автомобилната индустрия.”