Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА се надява на по-големи приходи от състезанията

ФОТА се надява на по-големи приходи от състезанията

30
0

Председателят на Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА), Лука ди Монтедземоло, е уверен, че опитите за получаване на повече пари от шефа на спорта, Бърни Еклестън, ще бъдат успешни.

ФОТА постигна страхотен прогрес с ФИА по редуцирането на разходите за спорта, но следващата им цел е да получават повече от средствата, които се заделят за отборите. Ди Монтедземоло даже планира да се срещне с Еклестън и да обсъди въпроса.

„Оптимистично съм настроен” – казва италианецът. „Ако продължим да работим по този начин, можем да постигнем важни резултати. Във всяка една компания трябва да се намалят разходите, но също така и да се увеличат приходите.’

„Трябва да поработим върху това и искаме да избистрим този момент с Бърни Еклестън и Доналд МакКензи (шеф на собствениците на Формула 1 – CVC). Имаме договор с тях до 2012 година и трябва заедно да обсъдим проблема. Щом приключим с плановете си за следващите три години, ще работим върху това.’

Ди Монтедземоло е на мнение, че приоритет при разговорите му с Еклестън ще бъдат да се получи повече прозрачност за това как спортът получава приходите си.

„По отношение на приходи искаме да знаем повече за тях” – казва той. „На теория като във всеки друг професионален спорт –например баскетбола в САЩ – можем да имаме наша лига и да назначим мениджър, който да движи бизнеса. Тъй като това е наш бизнес.”

„Искаме да знаем повече за приходите си, така че примерно да намалим цените на билетите. Освен това има серия традиционни писти –можем да предпочетем тях пред екзотичните, които просто имат по-интересен пейзаж. Трябва да обсъдим малко шоуто. Не искам повече този момент да ни бъде диктуван без нашия контрол.”