Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 ФОТА се надява тимът на Хонда да стъпи на крака

ФОТА се надява тимът на Хонда да стъпи на крака

46
0

Асоциацията на отборите от Формула 1 (ФОТА) се надява, че отборът на Хонда ще продължи да участва и догодина с помощта на нов собственик.

В официално съобщение ФОТА изрази желание да види базирания в Бракли отбор на крака, след като Хонда оповестиха, че ще напуснат спорта веднага.

„Председателят на ФОТА, Лука ди Монтедземоло, бе информиран от висшето ръководство на отбора на Хонда за решението им да се оттеглят от Формула 1 през 2009 година.”

„ФОТА се надява технологичната база на базирания в Бракли тим да не бъде пропиляна и спортното предизвикателство в този спорт да остане.”

Председателят Лука ди Монтедземоло изказа мнение от името на всички членове на ФОТА, като подчерта признанието си към „професионалните и човешки качества” на Рос Браун ( шеф на тима на Хонда) и Ник Фрай (изпълнителен директор на Хонда).

Решението на японския производител дойде след срещата на ФОТА в Лондон, където отборите се обединиха около нов пакет мерки за драстично намаляване на разходите.

В момента от ръководството на отбора на Хонда работят върху намирането на нови собственици, с което да си гарантират място на стартовата решетка догодина.