Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай: Ако Хонда даде на Бътън кола на ниво, той може да...

Фрай: Ако Хонда даде на Бътън кола на ниво, той може да си съперничи с Люис

55
0

Ако Хонда предостави на Дженсън Бътън болид на ниво, пилотът притежава необходимите качества, за да си съперничи с Люис Хамилтън, твърди Ник Фрай. Освен потвърждение за способностите на Бътън, изявлението на изпълнителния директор на японския тим почти недвусмислено говори, че Дженсън със сигурност остава в отбора и през 2009 г.
От Хонда все още не са потвърдили титулярите си за следващия сезон. Те изчакват следсезонните тестове в Барселона, когато ще изпробват уменията на Бруно Сена и други млади пилоти. Впоследствие се очаква на база показаното от тествалите състезатели да решат кои ще бъдат титулярите. Независимо от това се смята, че мястото на Бътън за догодина е сигурно, още повече след последното изказване на Фрай.
„Абсолютно съм убеден, че ако ние от Хонда дадем на Бътън кола, която е конкурентоспособна, той може да си съперничи с Люис Хамилтън”, каза Фрай.
Подобно на Дженсън Бътън и контрактът на съотборника му Рубенс Барикело изтече. Според последните коментари на Ник Фрай обаче мястото на бразилеца в екипа по всяка вероятност ще бъде заето от по-млад, перспективен състезател.
„Не бързаме с избора си на пилоти за следващата година – допълни Фрай. – Можем да си позволим да изчакаме до времето малко преди Коледа.”