Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фрай остава на поста изпълнителен директор и в новия тим на Браун...

Фрай остава на поста изпълнителен директор и в новия тим на Браун GP

47
0

Ник Фрай, изпълнителният директор на несъществуващия вече отбор на Хонда, е ангажиран на същата позиция в новосформирания тим на Браун GP. На теста в Барселона през тази седмица стана ясно, че въпросът с позицията на Фрай все още не е решен от новия собственик на отбора Рос Браун.

Ник е и винаги е бил ключова фигура в тима и ще запази своята позиция на изпълнителен директор,” съобщи Браун на репортерите на пистата Каталуня.

Макар че тимът беше свързан с няколко въможни купувачи от декември месец – включително и с един от най-големите мексикански бизнесмени Карлос Слим и шефа на гиганта Върджинсър Ричард Брансън. Браун признава, че отборът не би оцелял без изкупуване.

Беше напрегнато за ръководството и ако не се бяхме задържали заедно, щеше да бъде много трудно да постигнем това, защото имахме много тежки дни в опитите ни да запазим отбора. Но в крайна сметка се радвам, че сме тук и че отиваме в Мелбърн”,
добави той.

Браун, който стана известен със своите великолепни тактически решения като технически директор във Ферари от 1996 до 2006 година, сега стана собственик на третия английски тим в стартовата решетка.

Ако трябва да съм честен, нямаше никакъв избор. Ако ръководството не беше взело това решение, целият отбор щеше да е излишен.

Следващата задача на Браун е да намери дългосрочен спонсор, който да помогне за възстановяването на тима.