Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Франк Уилямс: Сбъркахме и платихме

Франк Уилямс: Сбъркахме и платихме

42
0

Тимът на Уилямс все още се “възстановява” от дисквалификацията след Гран при на Канада преди дни. Грешката на екипа лиши Ралф Шумахер от второто му място, докато съотборникът му Хуан Пабло Монтоя бе завършил надпреварата пети. По повод все още обсъжданото решение на стюардите шефът на отбора се опита да внесе яснота по въпроса чия е вината за провала.
– Можете в крайна сметка да кажете, че отговорността е моя. Ние обаче сме голяма организация; има поредица събития, които няма да обяснявам в подробности. С тази конкретна част от автомобила обаче сме отнесли с по-малко от необходимото внимание. Надявам се всички да са убедени, че не сме търсили аеродинамично предимство или че сме се опитали да мамим. Сбъркахме, платихме висока цена и толкова.
Ралф Шумахер заяви, че грешката е “обезсърчаваща”.
– Това беше резултат, от който отчаяно се нуждаехме. Но никога не сме и никога няма да мамим – не сме го направили нарочно – каза германецът, който бе съсипан след новината за дисквалификацията.
Въпреки лошия късмет Ралф се надява, че доброто представяне в Монреал е база, върху която да надгражда по време на предстоящата Гран при на САЩ.
– Проблемът не променя факта, че състезанието ни беше страхотно. Всички видяха това. Автомобилът пасваше чудесно на трасето в Монреал. Може и на Инди да се получи същото – заяви по-малкият Шумахер.