Начало Други Франкфурт ще е домакин на Състезанието на шампионите за 2011 г.

Франкфурт ще е домакин на Състезанието на шампионите за 2011 г.

44
0
Race of Champions

На стадион Комерцбанк Арина във Франкфурт ще се състои тазгодишното издание на Състезанието на шампионите. Надпреварата, събираща някои от най-големите имена в автомобилния спорт, ще се състои на 3 и 4 декември и за втори път ще е в Германия след миналогодишното събитие в Дюселдорф.

Състезанието на шампионите е уникално като замисъл, тъй като изправя звезди от Формула 1, световния рали шампионат, сериите за туристически автомобили, Льо Ман, НАСКАР и т.н. едни срещу други в еднакви автомобили. Истинска атракция е и надпреварата за купата на нациите, в която вече пет поредни години неизменни победители са седемкратният световен шампион в F1 Михаел Шумахер и най-младият носител на короната в Гран при Себастиан Фетел.

Досега домакини на състезанията са били Стад дьо Франс в Париж (2004-2006 г.), Уембли в Лондон (2007-2008), олимпийския стадион в Пекин – Гнездото (2009) и Еспри Арина в Дюселдорф (2010).

Фетел и Шумахер изразиха задоволство от новината, че надпреварите отново ще се проведат в родината им.

В главата ми има останали някои особено емоционални моменти – като спечелването на титлата и това да се състезавам пред сънародниците си заедно с Михаел. Страшно се забавлявах, докато не отпаднах на полуфинала в индивидуалните гонки! Всяка година напредвам и се надявам през тази най-после да стигна финала и да го спечеля – допълни Себастиан.

Сред участниците в миналогодишното издание бяха още седемкратният рали шампион Себастиен Льоб, легендата в 24 часа на Льо Ман Том Кристенсен, Анди Приол (трикратен шампион в WTCC) и т.н. Шампион на шампионите обаче изненадващо стана португалецът Филипе Албуркерке.