Начало Рали Франсоа Дювал може да кара за Ситроен в рали Германия

Франсоа Дювал може да кара за Ситроен в рали Германия

61
0
Франсоа Дювал

Франсоа Дювал може да се върне във WRC и да кара за Ситроен в рали Германия през август.

Белгийският пилот е обсъдил такъв вариант с шефа на Ситроен Рейсинг Ив Матон по време на историческото състезание Legend Boucles de Spa миналия уикенд. Дювал спечели надпреварата в родината си, а ако постигне споразумение с френския екип, то това би било деветото му участие в немския старт.

Франсоа е един от тримата най-добри пилоти, които съм срещал в световния шампионат. Той трябва само да покаже, че е мотивиран и може да получи шанс. Посъветвах го да си вземе Роки 3 и да гледа. Рали Германия е след шест месеца – коментира Матон.

Дювал кара за Ситроен през 2005 г., когато печели и единствената си победа във WRC (в Австралия). През сезона екипът на два пъти го заменя с Карлос Сайнц (в Турция и Гърция), тъй като белгиецът твърде често катастрофира.

С катастрофа приключи и последното участие на Дювал в рали Германия. През 2010 г. той удари Форд Фокус RS WRC, а преди това има три втора места в състезанието.

За немския кръг от шампионата титуляри на Ситроен ще са Мико Хирвонен и Дани Сордо – надпреварата не влиза в програмата на Себастиен Льоб. Наличието на три подготвени DS3 WRC обаче може да е в полза на Дювал и той наистина да получи шанс да се състезава отново на най-високо ниво.