Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан все още се надява да си намери място в топ тим

Грожан все още се надява да си намери място в топ тим

38
0
Ромейн Грожан

Ромейн Грожан все още се надява да си намери място в топ отбор във Формула 1. Френският пилот остана в Лотус и за следващия сезон 2015 г., но ще продължи да търси вариант за позиция в някой от най-големите Гран при екипи.

– Не съм крил желанието си да се присъединя към топ отбор, но исках още един сезон с Лотус, тъй като всички искаме да си върнем радостта от това да сме на подиума – заяви Грожан пред френския вестник Л’Екип. – 2016 г. още е далеч

Сезон 2014 г. бе особено тежък за целия тим на Лотус и за Ромейн в частност. Проблеми с финансите доведоха до забавяне конструирането на автомобила. Допълнителните грижи със задвижващата система на Рено спънаха още повече екипа от Енстън, който само година по-рано бе основен съперник на Ред Бул за победи.

Грожан се надяваше на позиция във Ферари или Макларън. Твърди се, че в Уокинг кандидатурата му е била подкрепена от рейсинг директора Ерик Булие, който го познава от общата им работа в Лотус.

Самият пилот призна, че е водил разговори с Ферари:

– Имаше дискусии относно бъдещето ми. Още чакаме да видим Макларън какво ще решат, но във Формула 1 има и други големи имена – като Ферари и Мерцедес. Но да, имаше разговори.