Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грожан остава в Лотус и през 2015 г.

Грожан остава в Лотус и през 2015 г.

49
0
Ромейн Грожан

Отборът на Лотус потвърди очакваното оставане на Ромейн Грожан в тима и за следващия сезон във Формула 1. Така догодина екипът от Енстън ще остане със същия пилотски състав – Грожан и Пастор Малдонадо.

2015-та ще е първата година, през която Лотус ще се състезава със задвижващи системи Мерцедес.

Грожан е част от тима на Лотус от началото на 2011 г., като освен това кара за отбора и в предишния му вариант – като Рено – през втората половина на сезон 2009 г.

– Фантастично е, че продължавам да работя с Лотус през 2015 г. и е страхотно, че всички в Енстън ме подкрепят – заяви пилотът. – Не е тайна колко труден сезон изкарахме тази година, но въпреки всичко отборът ни остана съсредоточен и сме решени да се върнем към постоянното печелене на точки пред 2015-та. Напоследък бях доста време в Енстън и съм много положително настроен относно потенциала на Е23, който би трябвало да ни помогне да си върнем формата. От 2014-та ни остава само едно състезание. Ще се постарая да свърша максимално добра работа преди вниманието ми да се прехвърли изцяло върху следващата година.

Съсобственикът и шеф на тима Жерар Лопес заяви от своя страна, че за отбора е огромно удоволствие да потвърди оставането на Грожан:

– Човек наистина научава много неща за един пилот точно, когато залозите са срещу него. Ромейн се представи безпогрешно през 2014 г. въпреки огромните предизвикателства, срещу които бе изправен. Знаем, че той винаги ще извлича максимума от колата си и поради това нямаме търпение да разгърнем потенциала му със задвижващите системи на Мерцедес през 2015 г.

Грожан изчака известно време, за да проследи какво ще се случи във Ферари и Макларън, където се очакват смени на пилоти. От Скудерията все още няма нищо официално относно Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел, а от Уокинг обявиха, че отлагат решението си поне до декември.