Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Грешката в първата обиколка в Q3 коствала първата позиция на Хамилтън

Грешката в първата обиколка в Q3 коствала първата позиция на Хамилтън

44
0
Валтери Ботас

Грешката в първата обиколка в 3-ата част на квалификацията за Гран при на Австрия е коствала първата позиция на старта на Люис Хамилтън. Пилотът на Мерцедес сбърка на излизането от завой 3 и бе по-бавен с половин секунда от съотборника си Валтери Ботас.

Според британеца заради липсата на добро време при първия си опит, той е трябвало да бъде по-консервативен в подхода си към втория и в крайна сметка изостана с едва 0.019 сек от Валтери и ще потегли втори.

„Като нямаш добра първа бърза обиколка за подсигуряване, започваш от нищото във втората, обясни Люис. – Винаги помага, когато направиш хубав първи тур и след това можеш да се опиташ да го подобриш.

Вторият ми опит беше наистина добър, но не достатъчно, като разликата беше много малка. Все пак съм доволен от класирането си. Първи и втори сме за тима на старта. Поздравления за Валтери. Той свърши фантастична работа.“

Ботас заяви от своя страна, че през целия уикенд е правил добър прогрес по отношение на настройките, като му е трябвало известно време да балансира колата добре с новите елементи по нея. В крайна сметка е успял и сега няма по-гладен пилот от него в решетката за победата утре.

„Нуждая се от добър и чист старт, каза финландецът – Няма нужда да съм герой в първия завой. За последния ми опит в Q3 знаех, че мога да бъда по-бърз с още около 1 десета и успях да го направя. Оказа се, че съм имал нужда от това с оглед на разликата. Колата ми позволи да натискам.“