Начало Автомобилни новини Галерия: Четвърти фестивал Mini United

Галерия: Четвърти фестивал Mini United

37
0

От 11 до 13 май хиляди фенове се събраха на пистата Пол Рикар в Льо Кастеле, Франция, за четвъртото издание на фестивала MINI UNITED. Програмата на международната общност, обединена от страстта и любовта към легендарната британска марка, бе по-разнообразна от всякога – изобилие от специфични MINI предизвикателства и провокации, каскади, експозиции на екзотични и класически MINI автомобили за едно забележително „al fresco“ парти в центъра на което е специфичното MINI светоусещане и активности във всякаква форма.

Началото е поставено през октомври 2005 г., когато 6000 фенове от над 40 страни по целия свят (включително един, който пропътува почти 4000 км. от Москва само за събитието), се събират в Мизано, Италия обединени от мотото Friends.Festival.Challenge. За първи път са показани специален дизайн на MINI от Bisazza и Missoni, както и световната премиера на MINI Cooper S с тунинг кит John Cooper works GP.

Две години по-късно в Амстердам участниците във второто издание на MINI United вече са 8000 от над 50 страни. В рамките на фестивала в състезанието MINI CHALLENGE участва пилота Джероен Блекемолен, участвал успешно в надпревари от сериите ГТ на ФИА, германската Ф3, ДТМ, А1 и 24-часа на Ман. Публиката приветства и участието на групата Faithless.

Около 25 000 фенове от повече от 40 държави отпразнуваха 50 годишния юбилей на легендарната британска марка в последното издание на фестивала през 2009 г. на пистата Силвърстоун във Великобритания.

Основна тема на MINI UNITED 2012, проведен под мотото Friends.Festival.Music, бе музиката. Четвъртото издание на глобалния фестивал събра международни звезди от музикалната сцена. Така MINI UNITED 2012 се превърна в най-важното събитие на годината не само за общността на марката, но и за всички меломани. На сцената на MINI UNITED на живо пяха Iggy and the Stooges, Martin Solveig, Hubert-Félix Thiéfaine, The Rifles, Naive New Beaters, Gossip, The Ting Tings, Ben Mazué, SOMA, Charlie Winston, Birdy Nam Nam.

Неповторимата атмосфера на фестивала не се изчерпа само с музиката. Както винаги семейството на MINI игра централна роля в нея.
За феновете на моторните спортове бяха предвидени различни състезателни серии, които да задоволят спортните им страсти. Изненада за участниците бе представянето на още един дългоочакван специален член на моделното семейство – новото MINI John Cooper Works GP.
Най-спортното MINI ще бъде въведено в продажба по-късно през тази година в ограничена серия от 2000 автомобила. Подробни технически характеристики за сега не се съобщават, но е впечатляващо времето за изминаване на една обиколка на Северната дъга на Нюрбургринг по време на тестовете на автомобила – 8 мин. и 23 сек. Постижението е по-добро от това на много спортни автомобили от по-висок ценови клас, а и подобрява с почти 19 сек. постижението на предшественика си MINI Cooper S с John Cooper Works GP kit.