Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън няма да провеждат вътрешно разследване срещу Хамилтън

Макларън няма да провеждат вътрешно разследване срещу Хамилтън

82
0
Люис Хамилтън,Макларън,Спа

Макларън няма да провеждат вътрешно разследване срещу пилота си Люис Хамилтън за изнасяне на поверителна информация.

Състезателят публикува в Туитър акаунта си телеметрията от обиколката, с която Дженсън Бътън взе полпозишъна на Спа-Франкоршамп, както и от своя тур, с обяснение какво точно е спечелил съотборникът му от конкретно избраното задно крило. Идеята на Хамилтън била да демонстрира разликата между представянето на два компонента.

– В свободните тренировки автомобилът ми не бе напълно стабилен с новото крило, което изпробвахме. В конкретния момент имаше доста голяма разлика между нас, Ред Бул и Ферари, така че в моята част на бокса решихме да опитаме да оправим нещата. Видяхме потенциал в крилото, което избрахме за състезанието. Вярвахме, че между двата елемента няма кой знае каква разлика в представянето, но доказахме, че грешим – гласеше обяснението на Хамилтън.

Мениджмънтът на Макларън не бе никак доволен от действията на пилота, тъй като реално бяха публикувани данни, пазени по принцип в тайна – като настройки на окачване, височини и т.н. Състезателят изтри туитовете със снимките по инструкция на тима.

– Не сме молили Люис да маха съботните туитове, но го помолихме да изтрие тези с телеметрията – заяви шефът на тима Мартин Уитмарш.

Самият Хамилтън заяви, че действията му са били напълно доброволни, след като е обмислил стореното по-обстойно.

Уитмарш заяви, че няма да предприема допълнително разследване срещу пилота. Той обясни стореното от Хамилтън като грешна преценка, която бе поправена сравнително бързо и със съответното извинение.

Световният шампион за 2008 г. от известно време е доста активен в Туитър акаунта си, желаейки да накара феновете да се чувстват по-близки до него и живота му.