Начало Картинг Гърков и Николов с победи на старта на Летния шампионат на Лаута

Гърков и Николов с победи на старта на Летния шампионат на Лаута

108
0

Миналата неделя започна Летният любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Haдпpeвapaтa ce cъcтoя пpи изĸлючитeлнo тeжĸи ycлoвия – пoчти нeпpeĸъcнaт дъжд и c тeмпepaтypa нa въздyxa 4 гpaдyca. Дъждовното време обаче не спря пилотите да премерят сили.

Осем състезатели взеха участие в клас Sprint cup. Победител стана Любомир Гърков. Той спечели убедително финала, но в суперфинала случи на бавен карт и изостана още след старта. Все пак пловдивчанинът стигна до 3-ото място.

Подиумът в Sprint cup

Гърков направи и най-бързата обиколка, което се случи във финала. Това му донесе 3 допълнителни точки, с което той изпревари именно с 3 т. Николай Атанасов. Последният стана първи в суперфинала. Трети в общото класиране е Цветомир Маринов.

В клас Junior cup децата за първи път караха на мокро трасе и дъжд. Те направиха добро състезание на Лаута и доста се забавляваха. С победи в квалификацията, финала и суперфинала победител стана Виктор Николов.

Призьорите в Junior

С равни точки по 33 г. завършиха Стефан Марудов и Цветелин Цонев. По-предното класиране за Марудов (2-о място) дойде от по-добрата му най-бърза обиколка за всички сесии.

Във финала Цонев, стартирал едва 5-и след завъртане, с премерено рисково каране напредна с 3 места и се класира 2-и, но в суперфинала се удари с изостанал с обиколка пилот и се стигна до завъртане и загуба на време. Това го прати 3-и, а Стефан излезе 2-и.

В общото класиране за кръга четвърти стана Габриел Александров, а пети Петър Шингов. Cлeдвaщият ĸpъг oт шaмпиoнaтa на Лаута ще се проведе на 11 април.