Начало Избрани Гасли: Хубаво е да завършиш деня на първа позиция

Гасли: Хубаво е да завършиш деня на първа позиция

766
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли завърши на върха в първия ден от предсезонните тестове в Бахрейн. Пилотът на Алфа Таури омаловажи значението на първото място в таблицата с времената. Французинът настоя, че вниманието му е насочено преди всичко към подобряването на болида на италианския тим AT03. 

Гасли беше единственият пилот, който слезе под време за една минута и 34 сек. в сесията и завърши деня с почти половин секунда преднина пред двойката състезатели на Ферари Карлос Сайнц и Шарл Льоклер. В допълнение той завъртя общо 103 обиколки на пистата в Бахрейн, което в момента го поставя на трета позиция зад Серхио Перес и Алекс Албон.

„Хубаво е да завършиш деня на първа позиция“, каза Гасли.

Но на тестовете винаги ни питат как се справяме толкова добре. Мисля че трябва да се съсредоточим главно върху себе си и представянето си, а не върху екраните с времето. В момента то не означава много. Всичко ще стане ясно когато стигнем до квалификацията, която ще е следващата седмица.“

Разбира се, винаги е хубаво да си начело в класирането, но в крайна сметка знам, че имаме върху какво да работим, за да можем да извлечем повече от автомобила.“

Като цяло денят беше добър. Този автомобил има много положителни страни. Подобно на повечето състезатели, аз винаги се фокусирам върху негативите. така че ще използваме следващите два дни тестове, за да се запознаем с този автомобил и да се чувстваме по-комфортно в него“, заключи Пиер Гасли. 

Неговият съотборник Юки Цунода ще поеме пилотските задължения в петъчни ден в Бахрейн. Това няма да означава, че Гасли ще прекара целия ден край басейна.

Утре ще работя усилено с инженерите, а Юки ще поеме управлението на автомобила, добави той.

Всеки път, когато излезеш на пистата, можеш да откриеш нови неща с този автомобил. Трябва да извлечем максимума от всяка сесия и да научим колкото се може повече неща преди първото състезание за сезон 2022.“

Meждувременно стана ясно, че искането на Хаас за допълнителен тест в неделя е било отхвърлено. Американците пропуснаха сутрешните изпитания поради закъсняло оборудване. Подобна отстъпка обаче нарушава регламента, който гласи, че тестът трябва да се проведе в три последователни дни, и затова е необходимо осем от 10-те отбора да одобрят промяната. 

За съжаление три отбора от F1 отхвърлиха тази идея. Това са Макларън, Алфа Ромео и Алпин. Все пак Хаас получи алтернативна възможност да навакса загубените четири часа вечерта през всеки от трите дни на тестовете, след официалния финал в 19:00 ч. местно време. Това би означавало, че регламентът все още се спазва и затова не се изисква същото одобрение от отборите.