Начало Избрани Гасли: Имам добро предчувствие за състезанието в Азербайджан

Гасли: Имам добро предчувствие за състезанието в Азербайджан

405
0
Пиер Гасли, Алфа Таури
Пиер Гасли, снимка Ред Бул Контент Пуул

Пиер Гасли вярва, че оформлението на трасето в Баку ще отговаря на качествата на автомобила на Алфа Таури точно както в Монако. Французинът не успя да се възползва от доброто темпо на своя автомобил в подходящия момент.

Гасли беше сред най-добрите пилоти в средата на колоната по време на уикенда в Монте Карло. 26-годишният състезател имаше лош късмет, тъй като провалената квалификационна сесия го постави на 17-та стартова позиция.

Наистина съм огорчен от това, което се случи в Монако. Бяхме много бързи във всички свободни тренировки и се чувствах много добре на пистата, каза той.

Успяхме да намерим добри настройки на автомобила. След това допуснахме грешки, които ни струваха доста скъпо. Издънихме се в единствената сесия, в която наистина трябваше да направим всичко както трябва. На такава писта квалификацията е най-важната сесия за целия уикенд.“

Не успяхме да се справим добре. От друга страна о се радвах на мокрите условия, тъй като това щеше да ни даде повече шансове. Мога да бъда много доволен от състезанието. защото поех рискове. Спрях в бокса  за интермедии в условия на ниско сцепление, задминах няколко коли и направих шоу. Беше много разочароващо да не бъда възнаграден поне с една точка.“

Гасли знае, ченивото на представяне е налице“ и очаква с нетърпение възможността да го докаже в Баку. Миналата година състезателят на Алфа Таури завърши на трето място зад победителя Серхио Перес и втория Себастиан Фетел.

Имам добро предчувствие за състезанието в Азербайджан. Пистата в Баку е съставена само от дълги прави и бавни завои. Знаем, че досега през тази година изпитваме повече трудности във високоскоростните завои“, заяви Гасли.

Затова мисля, че оформлението на трасето може да ни подхожда. Не трябва да забравяме, че има дълга главна права. Ще трябва да видим как ще се справим с нея. Но като цяло съм доста оптимистично настроен и вярвам, че можем да се представим добре.“

Миналата година се справихме много добре тук, тъй като завърших на подиума. Това беше отлично състезание за отбора, тъй като Юки също беше в зоната на точките. И така, идваме в Баку, за дазащитим“ този резултат“, добави Пиер Гасли.

След последното състезание прекарах известно време във фабриката. Имахме няколко срещи, в които анализирахме случилото се в Монако. По време на всички свободни тренировки неизменно бяхме в челната десетка, така че имахме големи очаквания за квалификацията. Смятахме, че и двата автомобила ще влязат в Q3. За съжаление, това се оказа най-слабата ни квалификация за годината, влошена от факта, че проблемът ми в Q1 се отрази и на представянето на Пиер. Не съм сигурен защо сесията беше спряна заради такъв малък инцидент. Но най-важното е, че не трябва да се блъскате в стената в квалификацията! Що се отнася до състезанието, дъждът, който понякога може да помогне, не беше в моя полза. Може би следващия път“, сподели Цунода.

„Сега отиваме в Баку, което беше наистина силно състезание за нас миналата година. Квласирах се осми и бях пети в състезанието, докато не загубих няколко места в последните моменти след червения флаг. Няма много недостатъци или части, които да не ми харесват в Азербайджан. Особено ми харесва втория сектор, който минава покрай старите сгради. Също така има много възможности за изпреварвания не само на много дългата права, така че като цяло ми харесва. Надявам се, че ще имаме чиста състезателна седмица в Азербайджан и ще спечелим точки. Отборът трябва да изкара силен уикенд и да събере всичко заедно, за да постигне най-добрия възможен резултат. Не бива да повтаряме това, което се случи в Монако.“