Начало Избрани Гасли: Това беше четвъртият ми пореден финал, в който отбелязвам точки

Гасли: Това беше четвъртият ми пореден финал, в който отбелязвам точки

712
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Спас Генев

Пиер Гасли продължи доброто си представяне през последните няколко старта. Пилотът на Алпин финишира десети в Гран при на Австрия. Така той добави още една точка към актива си и записа класиране в челната десетка за четвърти пореден старт. Стартът в Австрия отново не мина без проблеми между Гасли и неговият съотборник Естебан Окон.

Гасли потегли 13-ти и спечели няколко позиции в първите обиколки. После той имаше няколко битки на пистата, включително и с Окон. 28-годишният пилот отново беше недоволен от поведението на своя съотборник по време на борбата срещу Фернандо Алонсо.

В първата половина от надпреварата Окон Алонсо и зае 11-то място, докато Гасли остана точно зад двамата. Французинът влезе във въздушната струя на двата автомобила и опита да ги изпревари на завой №3.

Окон обаче контраатакува на следващата DRS зона и леко изблъска Гасли на изхода на завоя, за да си върне позицията. Този път обаче двамата пилоти на Алпин не се удариха и съсипаха състезанията си.

„Какво беше това? Защо току-що ме избута от пистата?“, каза Гасли по радиото. Движението на Окон предизвика предизвика изненада и в Алонсо.

Няколко обиколки по-късно Гасли отново задмина Окон. Французинът взе външната линия за завой №4, за да си осигури предимство и да се откъсне. Пилотът на Алпин отпразнува успешното изпреварване по радиото и каза „Чао“ на своя съотборник.

Гасли зае десетото място няколко тура преди края благодарение на отпадането на Ландо Норис. Така французинът продължи положителната си серия и добави още една точка към своя актив

„Това беше четвъртият ми пореден финал, в който отбелязвам точки. Също така спечели точка №400 в кариерата във Формула 1. В този смисъл това беше удовлетворяващо състезание. Въпреки това ще прегледаме подробно, за да подобрим някои неща. Като цяло бяхме в борбата за точките през цялото време“, каза Гасли.

„Нямах толкова добър старт. След това направих всичко възможно да се възстановя. Мисля, че двата автомобила на Хаас бяха малко по-бързи от нас. В края на надпреварата бях водех оспорвана битка Даниел [Рикиардо]. Беше трудно, тъй като влязох в DRS влакче“, обясни пилотът на Алпин.

„Ще се задоволим с тази една точка. Вече четири поредни поредни състезания влизаме в топ 10. Това показва, че изграждаме постоянство на различни писти. Продължаваме да сме по-уверени в пакета си. Това е добре за мотивация да продължим да натискаме и да добавяме ефективност към автомобила. Ще мислим състезание по състезание, ще се фокусираме върху себе си. За момента съм много доволен от настоящата траектория. Очаквам с нетърпение следващото състезание на Силвърстоун“, завърши Пиер Гасли.

Другият пилот на Алпин Естебан Окон финишира 12-ти в Австрия. Французинът попадна в DRS влакче и загуби скорост. После той беше изпреварен от някои съперници и остана извън зоната на точките.

„Това състезание беше трудно от самото начало. Завършихме извън точките. Имахме много силен старт и успяхме да изпреварим Нико [Хюлкенберг] в първата обиколка. Той ни изпревари няколко обиколки по-късно, но ние останахме до него по време на първия стинт. Оттам нататък това щеше да бъде състезание на стратегията“, каза Окон.

„Не бяхме достатъчно бързи, за да се борим за позиция. Попаднахме в голям трафик след питстоповете си. Имахме по-добро темпо в началото на уикенда, така че ще прегледаме всичко в детайли, за да се подобрим следващия път. Този уикенд завършваме тройката стартове в Силвърстоун. Надяваме се на силно представяне на тази легендарна писта“, добави пилотът на Алпин.