Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли опитва да убеди Сайнц да се присъедини към Алпин

Гасли опитва да убеди Сайнц да се присъедини към Алпин

1020
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли разкри интересна информация относно потенциалния си нов съотборник. Пилотът на Алпин разкри, че е водил разговори с Карлос Сайнц в опит да го убеди да премине във френския отбор.

Сайнц все още не е решил къде ще кара през следващия сезон. Трикратният победител в F1 води разговори с няколко отбора. Но до момента той продължава да не обявява в кой тим ще продължи кариерата си. Това на практика блокира пазара на пилоти и ядоса някои негови колеги

Знае се, че Ауди и Уилямс проявява сериозен интерес към Сайнц. Двата тима обаче се намират в по-задната част на класирането и изостават от Ферари. Същевременно испанецът все още се надява, че може да отиде в топ тим като Мерцедес.

Алпин също проявява интерес към Сайнц. Френският отбор търси заместник на напускащия Естебан Окон. Предполага се, че именно това е блокирало сделката на Сайнц с Уилямс. Преговорите с испанския пилот се водят лично от изпълнителния съветник на Алпин Флавио Бриаторе.

По време на днешните срещи с медиите Пиер Гасли коментира темата за това кой ще бъде негов съотборник през 2025 г. Французинът призна, че опитва да убеди Сайнц да приеме офертата на Алпин. В крайна сметка обаче еднократният победител в F1 няма да има последната дума при вземането на това важно решение.

„Мисля, че Алпин има добри опции. В края на краищата, това не зависи от мен. Аз приветствам най-бързия човек там“, сподели Гасли. „Всички знаем кой е той. В момента трябва да изчакаме. Оборът разполага с три добри опции“.

На въпроса дали е разговарял със Сайнц, Гасли отговори така: „Свърших своя дял от работата! Но в крайна сметка вярвам в проекта, който изграждаме с Аппин. Винаги ще подкрепям отбора. Сега от него зависи да вземе своето решение.“

Сайнц не е единственият вариант за Алпин. Отборът от Енстън проявява интерес към Валтери Ботас, Джак Дуън и Мик Шумахер. Последните двама дори направиха тест на Пол Рикар с болида от 2022 г. Но до момента екипът не бърза с обявяването на заместника на Окон

Този уикенд Гасли ще се състезава в Унгария. 28-годишният пилот се надява да се възстанови от трудния уикенд на Силвърстоун, завършил с повреда в скоростната кутия. Този уикенд целта на Гасли е да финишира надпреварата.

Първи нека да завърша състезанието. Знам къде се намира нашият автомобил спрямо останалите. Не се развихме през последните няколко състезания“, обясни французинът.

„Знаем, че трябва да използваме максимално потенциала си. Други като Хаас, например, правят доста големи крачки напред. В средата на полпозишъна е толкова тясно, че подредбата се размества всеки път, особено когато някой отбор внесе нова част.“

„Знаем, че трябва да се постараем повече. Няма да е лесно да печелим точки, докато не получим нови подобрения по автомобила, които, надявам се, ще ни вкарат малко повече в борбата“, завърши Пиер Гасли.