Начало Избрани Гасли подписа нов многогодишен договор с Алпин

Гасли подписа нов многогодишен договор с Алпин

862
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли гарантира бъдещето си в Алпин. Французинът подписа нов многогодишен договор и ще остане част от френския отбор за още няколко сезона. Все още не е ясно кой ще бъде съотборник на Гасли през следващата година.

Гасли е пилот със сериозен опит в F1. Французинът има 140 старта в F1 и една победа на сметката си. Всичко това го прави изключително важен за проекта на Алпин в световния шампионат.

28-годишният пилот се намира във втория си сезон в Алпин. До момента той има един подиум на сметката си, записан на пистата Зандвоорт. Гасли също така финишира трети в спринта на Спа, който се проведе при трудни метеорологични условия. В края на миналия сезон той финишира 11-ти в крайното класиране и изпревари Естебан Окон

Алпин преживя труден старт на тази годишната кампания. Френският отбор разполагаше с автомобил, за който се твърди, че е с поне 10 кг по-тежък от нормата. С напредване на сезона тимът подобри представянето си и започна да печели точки.

Слабото представяне на Алпин доведе до съмнения относно бъдещето на Гасли. Еднократният победител в F1 беше свързван с преминаване в Уилямс или Заубер/Ауди. В крайна сметка Гасли гласува доверие на френския отбор и подписа нов многогодишен договор.

„Чувствам се като у дома си в този страхотен отбор. Радвам се, че съм истинска част както от проекта F1, така и от по-широката визия на Алпин“, сподели Гасли.

„Официално съм тук от повече от 18 месеца. Планът винаги е бил да изградя дългосрочен проект с този екип. Макар че на досега сезонът беше предизвикателство, оставам верен на проекта и няма да си тръгна никъде.“

„Доволен съм от направените промени, от упоритата работа и от посоката, в която се развива отборът. Има голям потенциал в персонала и ресурсите на този отбор. Вълнувам се от това, което предстои в бъдеще. В момента се фокусирам върху ежедневните детайли, които влагаме, за да подобрим представянето си“, добави пилотът на Алпин.

Бруно Фамен приветства новия договор на Гасли, който ще го задържим в тима поне още две години. Той също така потвърди, че Алпин няма да бърза да обявява новия съотборник на французина

„Удължаването на договора на Пиер с отбора е много приятна новина. Той е пилот с огромен опит в F1 и продължава да показва огромен потенциал на пистата. Той е чудесен посланик за марката като Алпин и затова с нетърпение очакваме да продължим сътрудничеството си“, каза Бруно Фамен.

„Въпреки че това е важно за нашето бъдеще, трябва да държим очите си близо до това, което предстои-  да се съсредоточим върху подобряването на настоящия ни пакет. Имаме големи амбиции през настоящия сезон и ще работим неуморно, за да постигнем тези неща. Няма да бързаме с решението за съотборник на Пиер и сме развълнувани от възможностите, които имаме пред нас“, добави шефът на Алпин.

Френският отбор продължава да търси заместник на Естебан Окон. 27-годишният пилот си тръгва в края на годината. Очакванията са той да продължи кариерата си в Хаас или Заубер/Ауди.

Потенциалните заместници на Окон са Мик Шумахер и Джак Дуън. Другата седмица двамата ще направят тест с болида от 2022 г. на пистата Пол Рикар. Друга опция за Алпин е Карлос Сайнц. Испанецът все още няма гарантирано място в F1 за следващия сезон.