Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли се надява да продължи положителната си серия от Монако

Гасли се надява да продължи положителната си серия от Монако

249
0
Пиер Гасли
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли отново се представи много добре в квалификацията в Испания. Пилотът на Алпин влезе в Q3 и даде седмо време. Целта на французина е да продължи положителната си серия от Монако и отново да добави точки към актива си. В същото време неговият съотборник Естебан Окон също влезе в Q3 и ще потегли осми.

Гасли прави много добро впечатление от началото на уикенда в Испания. 28-годишният пилот успяваше да намери място в топ 10 по време на тренировките. Резултатите на Гасли бяха съизмерими дори с тези на тимовете от челото.

Състезателят на Алпин прескочи безпроблемно първата част от вчерашната квалификация. После той успя да прескочи и Q2. В Q3 Гасли даде седмо време и изпревари някои съперници като Серхио Перес, Естебан Окон и Оскар Пиастри. Сега той има добра възможност да добави още точки към своя актив и да помогне на Алпин в шампионата при конструкторите.

„Това е положителен резултат за отбора днес, тъй като и двата автомобила са в Q3 за първи път този сезон. Още  време на тренировките знаехме, че има някои добри признаци. Въпреки това бяхме леко предпазливи, тъй като не познавахме напълно представянето на другите“, сподели Гасли.

„Сега, чрез седмото място потвърдихме, че сме конкурентоспособни и завършихме само на една десета и половина от първите трима. Имахме трудни моменти тази година, от които се учихме и ще продължим да се учим. За нас е също толкова важно да разберем защо имахме повишение на нивото на представяне.“

„Автомобилът се чувстваше добре. Имах чувството, че сме използвали всичко максимално и винаги има неща, които можем да подобрим. Това ще бъде предизвикателно състезание и изглежда, че условията отново може да са различни. Поставихме се в чудесна позиция да си осигурим още един добър отборен резултат“, заключи Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон се класира осми. Французинът потвърди още веднъж страхотното представяне на Алпин на това трасе

„Това е добър резултат. И двата автомобила са в Q3 за първи път този сезон. Това е нещо, което не очаквахме да се случи по време на уикенда. Също така е малко изненадващо, като се има предвид, че не сме внасяли никакви подобрения за това състезание“, каза Окон.

„Автомобилът беше конкурентоспособен и се представяше добре веднага след излизането от бокса в тренировките и квалификацията. Третата свободна тренировка беше трудна в горещите условия. Смятам, че облачността помогна по време на квалификацията.“

„Трябва да анализираме и да разберем защо сме бързи тук, при тези условия и на тази конкретна писта. Надявам се, че днес ще успеем поне да запазим позицията си, да задържим другите автомобили зад нас и да се борим за точки. Състезанието ще бъде дълго, а тази писта е особено трудна за гумите, така че ще има и известно износване. Надявам се да се справим с това нещо в състезанието“, заключи пилотът на Алпин.