Начало Избрани Гасли: Смятам, че сме в по-добра форма за следващите две състезания

Гасли: Смятам, че сме в по-добра форма за следващите две състезания

265
0
Пиер Гасли, Алпин
Пиер Гасли, снимка Алпин

Пиер Гасли се надява да по-добро представяне в Марина Бей и Пилотът на Алпин вярва, че двете азиатски трасета ще паснат по-добре на колата на тима. Гасли също така иска да се върне в зоната на точките след разочарованието в Италия.

Гасли преживя възход и падения в последните 2 старта от сезон 2023 в F1. Французинът финишира трети в драматичната Гран при на Нидерландия. Седмица по-късно обаче той остана извън челната десетка на Монца. Така Гасли бързо изтри страхотното впечатление, което остави в Зандвоорт

В Алпин работят много усилено в последните десетина дни. Инженерите на тима продължават да подобряват автомобила А523, докато Гасли и Естебан Окон посещават технически срещи и се подготвят за предстоящите азиатски кръгове. Двамата прекараха много време в симулатора в Енстън.

„Като отбор наистина изпитахме един сериозен контраст през последните две състезания. Подиумът в Зандвоорт беше напълно заслужен. Там разполагахме с конкурентен пакет и можехме да се борим за солидни точки“, сподели Гасли.

„Очаквахме, че уикендът на Монца ще бъде предизвикателство. За съжаление така и не успяхме да се справим и не можахме да се преборим за точки“, продължи пилотът на Алпин.  „Миналата седмица имахме много продуктивен ден на симулатора. Смятам, че сме в по-добра форма за следващите две състезания. Искаме да се върнем в зоната на точките. Това няма да са лесни две седмици на две различни писти с много различни изисквания и условия. Лично аз съм готов за това и със сигурност очаквам с нетърпение да изляза и да се позабавлявам“, добави Пиер Гасли.

Съотборникът на Гасли Естебан Окон също се надява на добро представяне в Сингапур. Състезателят на Алпин не завърши миналогодишното издание на надпреварата заради повреда в двигателя. Сега той се надява да запише точки и да помогне на Алпин да си стъпи на краката.

Монца беше уикенд, в който си взехме нужните поуки. Оттогава насам седнахме, сведохме глави и анализирахме причините, поради които не успяхме да се справим, както и как можем да извлечем поуки от това за бъдещи събития“, каза Окон.

„Оставаме позитивно настроени. Също така сме убедени, че можем да се завърнем силно в Сингапур. Това е писта, която би трябвало да пасва по-добре на нашия автомобил. Ще дадем всичко от себе си и ще работим усилено, за да изкараме еин по-конкурентен уикенд.“

Разбира се, горещата и влажна среда в Сингапур ще бъде изпитание за пилотите. Това е принудило Окон да промени физическата си подготовка за състезанието в Марина Бей

„Физически се съсредоточих върху специфичната подготовка за Сингапур, която се състои в аклиматизиране на тялото ми към горещите и влажни условия на състезанието. Чувствам се готов да започна предстоящите азиатски стартове и да работя заедно с отбора за постигане на високи резултати“, завърши Естебан Окон.