Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли потвърди, че има шанс да кара в Малайзия за Торо Росо

Гасли потвърди, че има шанс да кара в Малайзия за Торо Росо

81
0

Резервният пилот на Торо Росо Пиер Гасли потвърди, че има шанс да се състезава за отбора в Гран при на Малайзия след по-малко от 3 седмици. Той може да замести Карлос Сайнц и да стане съотборник на Дани Квят.

За испанеца се смята, че е подписал договор с Рено и ще кара за французите още на Сепанг на мястото на посредствения Джолион Палмър. Очаква се промените да бъдат потвърдени официално в близките дни.

„Чух за тази възможност и мисля, че сега се работи по детайлите, заяви Гасли, който записа 2 победи в последния кръг от сериите Super Formula в Япония. – Да вляза във Формула 1 е моя мечта.

И правя всичко възможно, за да я осъществя. Мисля, че може да има раздвижване в следващите няколко дни. Може да има новини, като аз наистина се надявам да мога да карам в Малайзия.“

Преминаването на Сайнц в Рено е част от голямата сделка за това Макларън да получи мотори на французите, а Торо Росо да премине към двигатели Хонда, което ще сложи край на партньорството между екипа от Уокинг и японците.

Според немското издание Auto Motor und Sport обявяването на новите споразумения за задвижващите системи ще се случи в предстоящия уикенд за Гран при на Сингапур.