Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гасли с болки в гърба и без вода в дебютното си състезание

Гасли с болки в гърба и без вода в дебютното си състезание

112
0

Пиер Гасли е страдал от болки в гърба по време на дебютното си състезание от Формула 1 в Малайзия заради недобро разположение на седалката.

Освен това пилотът на Торо Росо е имал сериозни проблеми с бутилката с вода, която в повечето време се е разливала върху лицето му. Въпреки това французинът се представи добре и завърши 14-и.

„Не бях достатъчно стабилен на седалката. Не се чувствах напълно удобно, обясни Гасли относно това откъде са се появили болките в гърба. – От първата обиколка не бях стабилен в нея и мърдах настрани, което не е идеално за гърба ми.

За следващия уикенд вече планираме да карам с нова. Като цяло дебютът ми бе по-добър от очакваното, но има какво да подобря по отношение на износването на гумите и при сините флагове. Загубих доста време с тях. Но това ще дойде с опита. Удовлетворен съм от уикенда.“

Относно проблемите с бутилката с водата, Гасли обясни: „Беше тежко състезание от физическа гледна точка. Системата ми за напитката не работеше добре. Водата се стичаше по лицето ми, а не отиваше в устата ми. Но с този голям адреналин, останах фокусиран до края на състезанието.“