Начало Formula E News Гасли ще замени Буеми за стартовете в Ню Йорк във Формула Е

Гасли ще замени Буеми за стартовете в Ню Йорк във Формула Е

106
0

Пиер Гасли ще замести Себастиан Буеми в екипа на Renault e.dams за състезанията от Формула Е идния уикенд в Ню Йорк. Гасли, който е резервен пилот на Ред Бул, ще кара по улиците на американския град, а в същото време Буеми ще кара за Тойота в световните серии за издръжливост (WEC).

Ню Йорк ще бъде домакин на предпоследния кръг от първенството, като ще има по едно състезание в събота и неделя по улиците на Бруклин.

„Дълбоко съжалявам, че се получава това засичане на WEC и Формула Е, което можеше да бъде избегнато, каза съсобственика на екипа на Renault e.dams Ален Прост.

– Все пак ние трябва да вървим напред и сме доволни да посрещнем в тима Пиер Гасли. Състезанието в Ню Йорк ще бъде предизвикателство, като то прави дебюта си в календара на Формула Е в края на сезона.“

В момента Буеми е лидер в шампионата с 32 точки аванс пред Лукас ди Граси от ABT Schaeffler Audi Sport. Бразилецът обаче има отлична възможност да намали максимално това изоставане или дори да поведе в първенството, като може от двете състезания да спечели общо 58 точки.