Начало Автомобили General Motors отваря регионално депо за резервни части в Унгария

General Motors отваря регионално депо за резервни части в Унгария

45
0

По-бързи доставки за клиентите на Opel и Chevrolet в Югоизточна Европа

Будапеща. General Motors Southeast Europe отвори регионално депо за резервни части в Будаорш/Унгария, в близост до централата си за региона. Новото депо за резервни части ще осъществява доставките за 11 страни и има за цел да осигури по-добро обслужване в по-кратки срокове за дилърите и клиентите от региона.
„Това е голяма стъпка за GM в едни от най-бързо развиващите се пазари”, каза Изпълнителният директор на GM за централна и източна Европа Крис Лейси. „Собствениците на Opel и Chevrolet от София до Белград, от Букурещ до Прага ще почувстват предимствата на по-бързите доставки на части. Новото депо за резервни части ясно показва как можем да подобрим обслужването на нашите клиенти и дилъри, като използваме синергията в региона”.
Сградата на центъра за резервни части е на площ от 15 000 м3. В началото от него ще се доставят резевни части за Opel, а в края на годината към тях ще се добавят и части за Chevrolet. В депото се подържат на склад над 10 800 различни номенклатурни номера – 110 автомобилни товара стока. Стойността на складовите наличности е около 7 милиона евро. В началото на дейността си новият център ще обслужва 4 страни от региона, към които ще се прибавят още 7 по-късно тази година.
Дилърите и клиентите ще се възползват от по-добрите складови наличности и по-бързите доставки. Времето за доставка на редовните и спешните поръчки ще се намали значително и нужните части ще достигат до дилърите по-бързо от всякога досега. Например, в нормални условия доставките до Прага ще стават за по-малко от 3 дни, което е само 2/3 от нормалното време за доставка досега.
Новият център за резервни части се управлява от джойнтвенчърна фирма между General Motors и Катерпилар (САТ), която управлява и други депа в Германия и Италия от името на GM. В нея в тясно взаимодействие с регионалния офис на GM работят 58 души. Те управляват динамично складовото стопанство на основата на потреблението. Това означава, че поръчките и доставките се наблюдават много внимателно и структурата на