Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Джордж Ръсел ще бъде титулярен пилот на Уилямс през 2019 г.

Джордж Ръсел ще бъде титулярен пилот на Уилямс през 2019 г.

470
0
Джордж Ръсел

Екипът на Уилямс обяви, че Джорд Ръсел ще бъде титулярен пилот в тима за 2019 г. 20-годишният британец е подписал договор с тима от Гроув за няколко години.

Очаква се той да заеме мястото на Ланс Строл, който по всяка вероятност ще премине във Форс Индия от следващия сезон, където собственик на тима стана баща му Лорънс.

Засега не е ясно кой ще е вторият пилот на Уилямс през 2019 г. Сред кандидатите са Сергей Сироткин, Артьом Маркелов, Никита Мазепин, Естебан Окон и Роберт Кубица.

Ръсел е шампион в BRDC Формула 4 за 2014 г. още в първия си сезон в шампионата. След това преминава в европейската Формула 3, а през 2017 г. печели сериите GP3 в дебютния си сезон. Тази година той се състезава във Формула 2, като води в шампионата. Той е и резервен на Мерцедес, като кара за тима в тестовете в Унгария през август.

„За мен е огромна част да се присъединя към тима на Уилямс, който е с голямо наследство и престиж, каза Ръсел. – Формула 1 беше дългогодишна мечта за мен. Сега ми изглежда сюрреалистично, че ще съм на стартовата решетка до пилоти, на които от години се възхищавам. Искам да благодаря на Клер и на всички в Уилямс за вярата към мен и на Мерцедес и Тото Волф за подкрепата.”

„Винаги сме се опитвали да промотираме и развиваме млади таланти в Уилямс, а Джордж пасва перфектно на това определени, каза заместник-шефът на тима Клер Уилямс. – Той е високо ценен в падока и има кариера, която следим от известно време. От времето, прекарано с него досега, смятаме, че той ще пасне страхотно на тима. Неговата ангажираност, страст и отдаденост е точно това, от което ние имаме нужда.”