Начало Други Георги Димитров на подиума в първия си старт с прототип

Георги Димитров на подиума в първия си старт с прототип

602
0

Българският пилот Георги Димитров завърши на второ място първото си състезание от сезона в новия за него шампионат Ultimate Cup Series на пистата Пол Рикар във Франция. Георги дебютира в състезанията за издръжливост с LMP3 прототип с 5,6-литров V8 двигател на Nissan и се справи отлично заедно със съотборниците му в TS Corse Айртон Симънс и Робърт Калиси.

През миналата година Георги се състезава в британската Формула 4 където завърши осми в крайното класиране с 3 победи. За този сезон намери място в Ultimate Cup Series. Това е шампионат, който събира в един формат състезания за издръжливост за прототипи и GT автомобили и спринтови надпревари. Първото състезание за Георги на Пол Рикар беше 4-часова надпревара, започнала надвечер и завършила на фарове малко преди полунощ. Димитров и съотборниците му се състезават с прототип Duqueine M30-D08, наследник на популярния автомобил в LMP3 класа Norma M30. Победата спечели екипажът в състав Мануел Еспирито Санто, Вячеслав Гутак и Джордж Кинг с прототип Ligier JS P320.

Сезонът в Ultimate Cup включва 6 кръга и се провежда на добре познати на феновете писти: Навара, Хокенхайм, Миркор, Маникур и отново Пол Рикар за финала в средата на ноември.

Георги Димитров се състезава с картинг от 2012 до 2019 г. в различни категории. През 2020 г. преминава към шампионати със състезателни автомобили. Кара в джуниър шампионата Ginetta. Там печели 4 победи, 3 трети и две втори места. През сезон 2021 и 2022 е в британската Формула 4.