Начало Други Георги Димитров с първа победа в Ultimate Cup Series

Георги Димитров с първа победа в Ultimate Cup Series

171
0
Георги Димитров, победа в Навара
снимка: TS Corse

Българският пилот Георги Димитров записа първа победа във втория си старт в шампионата Ultimate Cup Series. 18-годишният състезател кара през сезон 2023 в тези надпревари с прототипи в клас LMP3. Георги Димитров и съотборниците му Антонио Форне и Аертон Симънс спечелиха „4 часа на Навара” в Испания. Екипажът им стартира от втора позиция, а преди това бяха най-бързи в свободните тренировки.

Георги и екипът на TS Corse, за който той кара в новия шампионат, бяха близо до победата и в първия кръг за сезона на пистата Пол Рикар във Франция. Там екипажът с №27 обаче загуби много време в бокса, което в крайна сметка ги нареди на второто място в крайното класиране.

До края на миналия сезон Георги Димитров се състезава в британската Формула 4, където беше сред най-бързите пилоти. През сезон 2022 записа 3 победи в този оспорван шампионат.

Сезонът в Ultimate Cup Series продължава на 26-28 май със състезанието „500 километра на Нюрбургринг”. То ще се проведе на едноименната писта в планината Айфел в Германия. Това е пети сезон на шампионата, създаден от френския промоутър Венсан Вижие. Основната цел при организирането на първенството е да се даде възможност на пилотите да трупат опит и да ги подготвя за по-големи предизвикателства като европейските серии Льо Ман, световния шампионат за надпревари за издръжливост и т.н.